Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola
- alapfokú művészeti iskola
  • Tájékoztató a 2018/2019. tanév

    felvételi és beiratkozási rendjéről

 

Kedves látogató!

 

Szeretettel köszöntöm a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola megújult honlapján. Városunk szívében 18 hangszeren várjuk azokat a gyermekeket, akik szeretnének belépni a zenetanulás csodálatos birodalmába.

Tanáraink a zenetanári szakma iránt mélyen elkötelezett kiváló pedagógusok, akik folyamatosan képzik magukat és arra törekszenek, hogy intézményünk eredményeik által országos szinten is élvonalban maradjon. A kiválóra akkreditált minősítést megszerző intézményünk tehetségpontként is működik. A székhelyen kívül még négy telephelyen vehetik igénybe az oktatást tanulóink.

Városunk vezetői zeneszerető és művészet pártoló emberek. A Kaposfest házigazdájaként egy héten keresztül a régió kulturális központjává válik intézményünk. Részünk lehet abban a körforgásban, amit a nálunk felkészülő világhírű művészek és csapatuk képvisel. Ebben a felgyorsult világban, ahol szinte mindent a modern technikai eszközök már-már követhetetlenül gyors fejlődése jelent, el kell gondolkoznunk azon, hogy a lelkünket is szükséges valamivel táplálni. Egy impozáns régi épületben egy 200 főt befogadó hangversenyterem áll rendelkezésünkre, ahova szeretettel várjuk azokat a kedves zenebarátokat, akik szívesen feltöltődnek az igényes klasszikus zene által. A tehetséggondozáson kívül fontosnak tartjuk, hogy olyan közönség nevelődjön ki, akik később zeneértő és zeneszerető emberekké válnak. 
 

„Legyen a zene mindenkié”
Kodály Zoltán

Legyen a zene a kaposváriaké!

Nagy Tamás
intézményvezető

illusztráció
      15      8
illusztráció
Második nap beiratkozás! Jöjjön ,aki még nem tette meg :)
      2      5
:)
      0      0
illusztráció
Csütörtök estére tartogatunk még egy kellemes hangversenyt! Várunk minden érdeklődőt szeretettel :)
      1      1
illusztráció
Az idei tanév utolsó országos versenyén sem maradhatott el a kaposvári siker. Ölveti Botond és Kapitány Mátyás is korcsoportjában II. díjat szerzett, úgy, hogy a zsűri I. díjat nem adott ki. Balla Ábel is remekül helytállt korcsoportjában, azonban ezúttal helyezést nem ítélt Neki a zsűri. Gratulálunk mindhárom versenyzőnknek, valamint Kerekes Béla Tanár Úrnak és Várfalvi-Fodor Éva korrepetítoruknak. Szép munka volt!!! Jó pihenést Mindannyiotoknak!
      114      8
illusztráció
Szita Károly Polgármester Úr emlékplakettet adományozott az 50 éves Kaposvári Fúvószenekar számára. Köszönjük :)
      34      6
illusztráció
Szívből gratulálunk és nagyon büszkék vagyunk :)
      25      3
illusztráció
Ütőseink országos versenyen jártak! Gratulálunk a fiúknak és tanáruknak!
      9      0
illusztráció
Ütőseink országos versenyen jártak! Gratulálunk a fiúknak és tanáruknak!
      26      5
illusztráció
Nemzetközi sikereket értek el zongoristáink! Nagyon büszkék vagyunk tanulóinkra és pedagógusainkra egyaránt, gratulálunk!
      34      4
illusztráció
Gordonka sikerek! A Sistrum versenyek sorában a csellista tanulóink hoztak nagyon szép eredményeket. Gratulálunk!
      16      0
illusztráció
Zongoristáink továbbjutottak az országos döntőbe! Gratulálunk :)
      30      8
illusztráció
Március hónapban is színes programokkal, versennyel várjuk a komolyzene iránt érdeklődőket.
      11      6
illusztráció
Ütőseinknek is nagy GRATULÁCIÓ! :)
      36      4
illusztráció
Rézfúvósaink sikere Szombathelyen! Szívből gratulálunk versenyzőknek és tanároknak egyaránt. Köszönjük a munkátokat!
      40      10
illusztráció
Rendkívül büszkék vagyunk fuvolistáinkra és tanáraikra :) Gratulálunk!
      19      3
illusztráció
FARSANG a ZENEISKOLÁBAN!
A zeneiskolai farsang egész délutános diáknap keretében került megrendezésre. A szervezőket komoly kihívás elé állította az előző évi siker, melyet igyekeztek fölülmúlni. A remek szervezésnek, szülői, tanári és diák összefogásnak köszönhetően azonban bizton állíthatom, hogy ez sikerült.
A nevezések után már fél háromtól szurkolástól és nevetéstől zengett a nagyterem, a csapatverseny izgalmas feladatait örömmel teljesítették a gyerekek, a jó hangulatot fokozta a Diákönkormányzat két tagjának pörgős és szellemes páros műsorvezetése. A mindenkori állás, az idén bevezetésre kerülő interaktív megoldásnak köszönhetően azonnal nyomon követhető volt hatalmas kijelzőn.
A jelmezverseny közel 60 indulóval és a teljes tanári kar lelkes zsűrizésével zajlott, az ötletesebbnél ötletesebb jelmezeknek köszönhetően kiélezett küzdelem folyt a helyezésekért.
Mind a csapat, mind a jelmezverseny rendhagyó módon a megszokott helyezéseken kívül rengeteg értékes különdíjjal került értékelésre, továbbá a fődíjat mindkét számban különleges torták képezték.
Kora este, a hagyományoknak megfelelően eredményhirdetéssel és tombola húzással egybe kötött hangverseny vonzott nagyszámú érdeklődőt, itt az iskola nagy terme már kevésnek is bizonyult. A színes műsor és több, mint százhúsz tombola tárgy, köztük a fődíj, egy hatalmas torta kisorsolása folyamatosan izgalmas szórakozást biztosított gyerekeknek, szülőknek egyaránt.
A kitartóbbaknak este még hangulat fényes dj által vezetett disco nyújtott táncos örömöket.
Az egész rendezvény ideje alatt a Szülői Munkaközösség által működtetett ’sütibolt’ és büfé biztosított enni, inni valót, ízletes csemegéket.
A rendezvény végén sokak számára a színes dekoráció közös bontása is élmény gazdagnak bizonyult, jó hangulatban került minden a helyére és a Zeneiskola hétfőn a megszokott nyugalmával várta növendékeit.
      24      3