Szabó Péter

Rozina Gábor

Maurer Ágnes

Miskolcon születtem 1973-ban, zenekedvelő családba, édesapám lelkes kórista volt,  a miskolci Vasas Kórus oszlopos tagja évtizedeken át. Kilenc évesen kezdtem zeneiskolába járni, az ütő hangszereket Kőhegyi Andrásné Marika néni kedveltette meg velem, majd ő készített fel felvételi vizsgára is az akkori Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába. Konzervatóriumi éveim alatt Vrana József és Angyal Zsuzsanna növendéke lehettem, majd 1991-ben felvételt nyertem a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karára. Egyetemi éveim alatt Vrana József professzor úr és dr.Szabó István osztályában tanulhattam. 1993-1995 között tagja voltam a Jeunesses Musicales World Orchestra-nak, majd 1996-ban okleveles ütőhangszerművész- tanár diplomát szereztem. Néhány hónapot külföldi tanulással töltöttem, a Montreali Egyetemen latin-amerikai tanszakon vettem részt kurzusokon Luc Boivin osztályában. Hazatérésem után alapfokú oktatásban kezdtem meg munkámat, amit mai napig nagyon szeretek.

Szakmai tapasztalataim:

1997-2007 Veszprémi Csermák Antal Zeneiskola, ütőhangszer tanár az alapfokú művészetoktatásban.

2007-2009 Bőcsi Általános és Szakiskola AMI, ütőhangszertanár az alapfokú művészetoktatásban.

2009-2016 Miskolci Egressy-Erkel Alapfokú Művészeti Iskola, ütőhangszertanár az alapfokú művészetoktatásban.

2011-2014 Miskolci és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karain ütőhangszer szakmódszertan-szakdidaktika óraadó tanár.

2016-2020 Balatonlelle-Karádi Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola, ütőhangszertanár az alapfokú művészetoktatásban.

2019-től a Fonyódi Alapfokú Művészeti Iskola részmunkaidős ütőhangszertanára az alapfokú művészetoktatásban.

2021-től a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola ütőhangszertanára az alapfokú művészetoktatásban.

 

Elsődleges célom a szakmámban, hogy a zene közösségépítő legyen, ezért preferálom a kamarazene oktatást.

A klasszikus zenei kultúra örökségét továbbadni a jövő generációjának fontos feladat számomra, hiszen ők viszik tovább ezt az időtlen értéket.

 

 

 

Kerekesné Baurer Márta

Kerekes Béla Szabolcs

Kerekes Béla Szabolcs a nevem, zenei tanulmányaimat Balmazújvárosban, majd később Debrecenben végeztem tuba és fúvószenekari karnagy szakon. 2011 szeptemberében kerültem az iskolánkhoz, ahol kisebb megszakítással is máig dolgozok. Feleségem szintén zeneész, vadászkürtön diplomázott. Három gyermekem van, akik közül a legnagyobb már az iskolánk tanítványa. Számos diákom került zenei pályára, több Országos és Nemzetközi díjjal is büszkélkedhetem, de a legmegtisztelőbb talán a Bonis Bona - A Nemzet Tehetségeiért kitüntetés mellett, hogy 2022 szeptemberétől a Kaposvári Fúvószenekart és a Trombitavirág Fúvószenekart irányíthatom.

Fodor Gyula

Horváth Virág

Születési hely, idő: Szombathely, 1977. 05. 13.

Iskolai végzettség: ütőhangszeres tanár, kamaraművész, mentor pedagógus

Szakmai önéletrajz:
Zeneművészeti tanulmányaimat a Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskolában kezdtem, Vasas József tanár úrnál.

A zeneművészeti konzervatóriumot és főiskolát Pécsett végeztem. 1994-től 2001-ig tanítottam a Siklósi Zeneiskolában, majd 2001-ben Kaposvárra költöztem. 2007-ig a Magyar Honvédség 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred ütőse voltam.

2007-től vagyok a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola ütőtanára. Tanítványaim megyei, regionális, dunántúli, országos rendezvényeken, versenyeken eredményesen szerepelnek, díjakat hoznak. Többen zeneművészeti szakiskolákba, jazz-konzervatóriumba, főiskolára és zeneművészeti egyetemre nyertek felvételt.

Ütőtanári tevékenységem mellett 2008-ban megalapítottam és vezényeltem a Trombitavirág Fúvószenekart.

2013-ban elvégeztem a Pécsi Tudományegyetem Mesterképzését, ahol tanár-zenetanár (ütőhangszer) mesterfokozatot és okleveles ütőhangszertanár szakképzettséget szereztem.

A tanítási munkám mellett mindig nyitott voltam egyéb iskolai feladatokra, programok szervezésére, összefogásra egy cél érekében. Nagy örömmel vállaltam el 2018-ban a vonós-akkordikus tanszak vezetését.

Fontosnak tartom a folyamatos tanulást és megújulást, ezért 2018. szeptemberében beiratkoztam a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karára, ahol mentor szakon végeztem tanulmányaimat, és diplomáim sorát bővítettem.

  1. szeptemberétől az ütősök oktatása mellett, a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola – Alapfokú Művészeti Iskola általános intézményvezető-helyettese vagyok.

2014-ben született meg kislányom, aki természetesen Zeneiskolánk növendéke.

 

Kaposvár, 2022. november 8.

 

Horváth Virág Barbara