A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola, Alapfokú művészeti iskola logója
KAPOSVÁRI LISZT FERENC ZENEISKOLA - ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

Csellóegyüttes

 

A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola Cselló Együttese

A Liszt Ferenc Zeneiskola Cselló Együttese 2006 szeptemberében alakult. Tevékenységének alapvető célkitűzése elsősorban a zenekari csellójáték megszerettetése és az utánpótlás nevelés. Az együttes rendszeresen közreműködik az intézmény és a város kiemelt szakmai és ünnepi rendezvényein.

Az együttes - Papp Tibor tanár úr vezetésével - Szolnokon 2008-ban és Gyöngyösön 2011-ben a Zeneiskolák Országos Zenekari Versenyén kategóriájában II. helyezést ért el. 2009-ben pedig Németországban, Glinde-ben vendégszerepelt.

A 2011-es tanévtől az együttes művészeti vezetését Csuka Tímea tanárnő vette át. 2013-ban Balatonföldváron, az 1. Dél-Dunántúli Regionális Zenekari Versenyen 2. helyezést, a zeneiskolák következő Országos Zenekari Versenyén 2014-ben, Dunaújvárosban az együttes ismét 2. díjat kapott kategóriájában. 2015 novemberében a Magyar Művészeti Akadémia által kiírt „Egy húron pendülünk!” elnevezésű, nyertes pályázat keretén belül együttesünk közös, filmzene tárgyú hangversenyt adott a Mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola csellózenekarával. 2017-ben a balatonföldvári 3. Dél-Dunántúli Regionális Zenekari Versenyen az együttes kategóriájában kiemelt 1. helyezést ért el, valamint a legszebb hangzás különdíját, majd ugyanebben az évben a Zeneiskolák Országos Zenekari Versenyén, Budapesten 3. díjra értékelte a zsűri csellistáink produkcióját.

A cselló együttes egyedi hangszer összeállítása és hangzása miatt különleges élményt nyújt a mindenkori hallgatónak. Koncert műsorukban a zeneirodalom számos értékes dallamának átirata található. Évente 3-4 alkalommal lépnek fel az intézmény fontosabb hangversenyein. Létszámuk 8-10 fő.

cross