A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola, Alapfokú művészeti iskola logója
KAPOSVÁRI LISZT FERENC ZENEISKOLA - ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

Csimáné Varga Lívia

Csimáné Varga Lívia szolfézs

Zenei tanulmányaimat a Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolában kezdtem, ahol jelenleg szolfézst tanítok, fő hangszerem a zongora.

Zenetanítás iránti elhivatottságomat Kardos Kálmánné, Csajághy Mária, Majnai Judit, Kardos Kálmán, Köteles György, és Bánki Lajos inspirálták. Felsőfokú tanulmányaimat a Szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola ének-zene, karvezetés szakán 1990-ben végeztem.

Életre szóló közös zenei élményeimet számos belföldi és külföldi szerepléssel gazdagítottam a kaposvári Vikár Béla Vegyeskar tagjaként, főiskolai tanulmányaim idején pedig a szombathelyi Székesegyház Ének- és Zenekarában, valamit a zeneiskola kamara együttesében. Helyi szinten mindig szívesen kísértem zongorán énekkarokat, kamara csoportokat. Rendszeres zenei továbbképzésem olyan folyamatos szakmai fejlődést tesz lehetővé, amivel a tehetséggondozás, tanulásmódszertan, és zenepedagógia innovációinak aktív művelője lehetek.

Célom, hogy a gyerekek életének szerves részévé váljon a muzsikálás, zenehallgatás.

Vallom, hogy a közös éneklés, zenélés felbecsülhetetlen értékkel bír az ember életében, nélküle a teljes élet elképzelhetetlen. A zenélő gyerekeknek nem csak zenei, hanem sok más készsége is fejlődik tanulmányaik során. Ezáltal sokkal sikeresebb, egészségesebb felnőtté válhatnak.

 

cross