A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola, Alapfokú művészeti iskola logója
KAPOSVÁRI LISZT FERENC ZENEISKOLA - ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

Sárközi Norbert

Sárközi Norbert klarinét, óraadó

Zenei tanulmányaimat a barcsi Vikár Béla Zeneiskolában kezdtem, majd a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában érettségiztem klarinét szakon. 2002-ben  klarinét tanári diplomát szereztem a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán, ahol 2013-ban a Mestertanári végzettségemet is abszolváltam. 1998 óta tanítok furulya, klarinét és szaxofon hangszereket, alap és középfokon. Ebben az időszakban tanítottam Barcson, Szigetváron, Kaposváron, Siklóson, Dombóváron, Pécsen és Budapesten alapfokon. A Pécsi Művészeti Szakközépiskola klarinét szakán pedig 8 évet töltöttem középfokú oktatással.

Számomra elengedhetetlen a hangszeres aktív zenei létforma. A tanítás mellett részese lehettem különböző zenekaroknak, zenekari projekteknek, többek közt a Pécsi Nemzeti Színház zenekara, a Pannon Filharmonikusok, Csiky Gergely Színház Zenekara, Magyar Honvédség Központi Zenekara,  és számos budapesti operett formáció tagjaként kamatoztattam tudásomat.

Tanári pályám során sok gyermekkel kedveltettem meg a zene szeretetét és sokan közülük a zenei pályát választották hivatásukként.

Jelenleg a Kaposvári Honvédzenekar tagja vagyok, a Liszt Ferenc Zeneiskola tanára és a Grandioso Clarinet Quartet tagja.

 

cross