A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola, Alapfokú művészeti iskola logója
KAPOSVÁRI LISZT FERENC ZENEISKOLA - ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

Szabó Klaudia

Szabó Klaudia klarinét, művészeti igazgatóhelyettes

Általános iskolai tanulmányaimat Dombóváron Ének-Zene Tagozatos Általános Iskolában végeztem és az ottani zeneiskolában választottam a klarinétot hangszeremnek. Pécsett folytattam diákéveimet. A Művészeti Szakközépiskola után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán diplomáztam 2001-ben Arnóth Zoltán növendékeként.

2002. szeptember óta vagyok tagja a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola tantestületének, ahol klarinétot tanítok. 2005-ben kollégáim bizalmat szavaztak nekem, hogy elláthassam a tanszakvezetői teendőket. 2008-tól a Kaposvári Fúvószenekar művészeti titkára lettem.

Az aktív zenélés, a saját életemet is jellemzi, bár jelenleg a napi gyakorlásra nem jut mindig idő. 2012-ben megalakítottuk Kollégáimmal a Grandioso Clarinet Quartet-et. Elsődleges célunk az örömzene volt, valamint tanítványaink motiválása, hogy így is példát mutassunk nekik. 2012-ben lemondtam tanszakvezetői munkámról, és művészeti titkárként folytattam tevékenységemet a tanítás mellett. Ezt követően 2013-ban igazgatóhelyettesi megbízást kaptam intézményünk akkori vezetőjétől. Egy év kihagyással jelenleg is ebben a feladatkörben segítem az intézmény szakmai munkáját művészeti intézményvezető-helyettesként

Fontosnak tartom a folyamatos tanulást, megújulást. Munka mellett szereztem meg 2016-ban a Kaposvári Egyetemen a közoktatási vezető pedagógus szakvizsgát. Ezzel egyidőben a Pécsi Tudományegyetem MA képzését is végeztem, itt okleveles klarinéttanárrá avattak.

2017-ben alakult meg a Muzsikál Kaposvár Kulturális Alapítvány, melyben bizalmat szavaztak nekem az alapító tagok, hogy az elnöki feladatokat lássam el.

Munkámat az elmúlt években több alkalommal elismerték.

2010-ben igazgatói dicséretet kaptam; 2012-ben az iskola vezetése „Év tanára” címmel jutalmazott; 2013-ban kollégáim „Év pedagógusának” választottak; 2013-ban a KLIK pedagógusnap alkalmából emléklapot adott; 2014-ben Polgármesteri Dicsérő Oklevelet, 2019-ben Miniszteri kitüntetést, 2021 Kaposvár Város Szolgálatáért kitüntetést kaptam.

Eddig megszerzett tudásommal és elhivatottságommal igyekszem iskolánk és városunk hasznos tagja lenni.

cross