A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola, Alapfokú művészeti iskola logója
KAPOSVÁRI LISZT FERENC ZENEISKOLA - ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

Molnárné Egri Júlia

Molnárné Egri Júlia zongora, szolfézs

Általános iskolai tanulmányaimat szülőfalumban, Somogyjádon végeztem 1978-ban, majd a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban érettségiztem 1982-ben. Zeneiskolai tanulmányaimat a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolában zongora tanszakon 1974-től, fuvola tanszakon 1977-től végeztem. Már általános iskolás koromban számtalan versenyen vettem részt zongoristaként, fuvolistaként, és népdalénekesként egyaránt. Középiskolás koromtól a gimnázium női karának és a somogyjádi Általános Iskola gyermekkarának zongorakísérője voltam. A zenei pálya választásában a családi indíttatáson túl meghatározó volt számomra zeneiskolai, majd főiskolai tanáraim egyénisége, tudása, pedagógiai elhivatottsága. Zongoratanárom Kováts Antalné Kriszta néni, szolfézsból Horváth László, Kutiné Majnai Judit és fuvolatanáraim, Csupor Lászlóné, Marosi István, Nagyné Soltra Mónika majd Tillai Aurél karnagy és zeneszerző, Bánky József zongoraművész. Szakdolgozatomat pszichológiából írtam „Empátia a tanár –diák kapcsolatban” címmel, Báder Edit, Horváth Lajos témavezetőkkel, melyet TDK-ra javasoltak, az utolsó pillanatban azonban mégis a zenetanári pálya mellett döntöttem. 1986-ban Pécsen, a JPTE Tanárképző Főiskolai karon ének- zene- népművelés szakon általános iskolai tanári oklevelet, majd 1991-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán zongoratanári oklevelet szereztem. Pályám során gyermekkart, furulyazenekart, harangjáték csoportot vezettem az ének-zene és zongoratanári munkám mellett. A gyermekkarral az Éneklő Ifjúság 1986-1993 versenyen arany és ezüst minősítést szereztünk a furulyazenekarral együtt. Harangjátékos csoportommal a Somogyi Református Egyházkerület számos rendezvényén kaptunk lehetőséget fellépésre.

Tanári munkámban a nem pályára készülő gyerekekkel a Sziporka versenyen, szóló és négykezes kategóriában, valamint a furulyazenekarommal  arany és ezüst minősítést kaptunk 2008-ban.

A Varázscsepp (állami gondozásban és roma származású gyerekek számára tehetségkutató  országos versenyen)  középdöntőbe jutottunk, a nagyszakácsi- osztopáni gyerekekkel.

A pályára készítés mellett fontosnak tartom a hangszertanulás fejlesztő hatását ( koncentráció, kitartó feladatmegoldás) a közismereti tantárgyak tanulásában, és az emberré nevelés lélektani szerepét is.

Magamról: Férjem történelemtanár, szintén Somogyjádon tanít, lányom zeneismeret szakos tanár Mohácson.

Molnárné Egri Júlia zongora, ének-zene-népművelés szakos tanár

cross